er was eens een prinsesje

over meter zijn, communiekaartjes en verwondering

Volgende week 7 jaar geleden kreeg ik een telefoontje. Ik was voor de eerste keer in heel mijn leven meter geworden. En fier dat ik was… Toen ik dat poppemieke in mijn armen had wist ik het gewoon. Je hebt zo van die meisjes die geboren zijn als prinses. Met een hart zo teder en lief, en helderblauwe ogen die vol verwondering de wereld inkijken. Die houden van roze en hartjes en elfjes. En zachte dingen. Zo een meisje is mijn metekindje (mijn eerste dan toch, ik heb nog een schat van een metekindje, helemaal anders maar even zacht en lief, maar daarover later meer).

En dat metekindje deed vorige week haar eerste communie. Het moet gezegd, ze was prachtig. En vol verwondering voor alle dingen die op haar afkwamen.

Als meter wilde ik graag het communiekaartje voor haar maken. Gelukkig mocht ik van de mama en de papa :-).

Na wat heen- en- weer- gemail met de mama werd het snel duidelijk dat het iets met een elfje ging worden. Mama deed thuis de fotoshoot.

En ziehier het resultaat: boven de foto, onder het kaartje…

communiefoto Emmeliencommuniekaartje Emmelien

Dat je de verwondering mag blijven houden, hoe groot je ook wordt…

 

Bewaren


Tags: ,
Categorie: communie & lentefeest, illustratie

2 comments on “er was eens een prinsesje”

 1. D & V schreef:

  hallo, hier de mama en papa van het prinsesje met een bericht voor een topmeter 🙂

  Je blog leest als een trein maar als we het berichtje over ons Emmelien zagen konden we niet anders dan efkes uit die trein te stappen om toch nog eens opnieuw te kijken.

  Dat je creatieve beestje er vroeg of laat moest uitkomen wisten we altijd wel al, maar nu staan we gewoon te kijken van je ontwerpen. Die speelse figuurtjes, de link tussen woord en beeld en zelfs de kleinste technische details zoals het wegwerken van schaduw op de foto die we je gaven. Prachtig! En we zijn er zeker van : mensen die de moeite doen om tot bij jou te komen, om je het verhaal van hun kleine sloeber of hun liefste prinses te vertellen, zullen getrakteerd worden op (h)eerlijke ontwerpen en die mensen zullen, net zoals wij nu, heel tevreden zijn met het resultaat!

  Succes nog met de verdere uitbouw van het ateljee. We kijken uit naar wat er nog allemaal komen gaat.

  1. Och, dankjewel. Zo’n mooie woorden. Ik krijg er een beetje een krop van in mijn keel. En ik ben ook nog benieuwd naar wat er allemaal komt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *