nieuw schooljaar, nieuw begin…

over leren en fouten maken en er valt ook nog iets te winnen!

toen ik jong jonger was en nog naar school ging vond ik die dagen voor het nieuwe schooljaar geweldig. Net als de dagen net voor de vakantie begint. Die dagen voelden op de een of andere manier heel speciaal. Een beetje vergelijkbaar met het wisselen van de seizoenen. Die eerste dag dat de lucht anders voelt, de aarde anders ruikt… Zo had dat bijna-school-moment ook zijn specifieke geur en bijhorend gevoel. Het gevoel van een nieuw begin.

Elk jaar, op het einde van de grote vakantie, maakten we met ons moeder een uitstapje naar het coemancenter (ik weet het, wat een naam voor een winkel, naar de fun gaan klinkt dan toch al een pak meer fun…). Mooie kaftpapiertjes uitkiezen, ringmappen, lege schriften, coole etiketten, vers schrijfgerief en tekenmateriaal,… Ik vond dat dus ontzettend fijn.

Nu had ik dus, nu het bijna school is, een ingeving. Ik zette mij aan de computer en maakte etiketten. Helemaal wit en blanco en vol belofte van een nieuw begin…

Maar niet zomaar etiketten, nee. Etiketten met een boodschap. Want als ik iets gemist heb in heel mijn leerproces is het dat gevoel dat fouten maken mag. Dat het niet erg is dat er iets mislukt. Dat ik niet perfect moet zijn. Dat je beter kan proberen dan niet proberen. En dat de wereld niet vergaat als het helemaal fout loopt.

Dus ik maakte de etiketten wat minder blanco en fleurde ze op met vlekken, wat wijze woorden en ergens ook een dikke fout…

En aangezien ikzelf geen boeken meer heb in te kaften (maar wel nog een boel te leren uiteraard) en mijn eigen kinderen weliswaar al naar school gaan maar nog niet veel etiketten nodig hebben, geef ik graag een paar velletjes weg. En wie weet stop ik er nog wat extra nieuw-begin-verrassingen bij.

Als je graag post wil ontvangen laat je hier op mijn blog een berichtje na en maandag kies ik er twee uit.

Fijne dag nog allemaal!

BewarenCategorie: Geen categorie

4 comments on “nieuw schooljaar, nieuw begin…”

 1. Melina Beddegenoots schreef:

  Heel mooi gedaan, Katrien! Voor mij begint morgen het nieuwe werk-schooljaar ook…ook voor mij een spannende periode 😉 Als zorgjuf ben ik ook helemaal mee met het idee dat fouten maken dik ok is! Groetjes, Melina

 2. Joke schreef:

  hier jammer genoeg geen starters meer op 1 september maar ik voel toch nog steeds de (leuke) spanning die de eerste schooldag had… en ja, we maken allemaal fouten, het zou niet fijn zijn moesten we allemaal perfect zijn!

 3. Tine schreef:

  Oooo, Katrien, waar is de tijd van het coemancenter?!? Pure nostalgie. Ja, die etiketten zouden hier ook welkom zijn. Perfect met de boodschap die ik ook graag wil meegeven met de meisjes hier, dat fauten maken mag én dat niet perfekt ook goed is. Top!

 4. Sophie schreef:

  Leuk!
  Ideaal voor mijn schatjes in de klas 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *