veel gelukT

over herfstig weer en klein geluk…

Gisteren rook ik het plots. De herfst komt er aan. Telkens als dat moment er is dat ik ruik en voel dat een nieuw seizoen voor de deur staat lijkt er ergens in mezelf een deur open te gaan die toegang geeft tot alles wat ik ooit in dat seizoen beleefd heb en meer. Dan voel ik mij plots overweldigd door een enorm kleurenpalet aan gewaarwordingen en gevoelens. Bij het begin van de herfst is dat het plukken van appelen, speculoosjes, kruidige thee, het gevoel van die speciale herfstzon, een nieuwe start van het academiejaar, noten zoeken in het bos, knutselwerkjes van herfstbladeren, uitkijken naar Sinterklaas, wegkruipen in een boek, pompoenen oogsten, (ik kan wel zo nog eventjes doorgaan) … en paddestoelen.

Nu, ik weet niet hoe het bij jou zit, maar soms begin ik zo te associëren. Soms komen er zo geweldige ideeën maar soms ook niet. Vandaag zag ik deze houten paddestoelen (opgediept uit de speelgoedbak). Toen moest ik denken aan iemand die gezegd had hoe goed die bij mijn “veel geluk”-wenskaartje passen. Ik dacht, laat ik daar dan eens een foto van nemen samen. Een kaarsje zou toch ook wel gezellig zijn met dit regenweer. En toen dacht ik “veel geluk, tiens, als ik daar dus een “T” achter plak dan krijg ik veel gelukt”. Och, wat is er toch eigenlijk veel gelukt vandaag. Waarop ik dacht aan al die dingen die gelukt waren vandaag.

Binnenin was ik dus helemaal aan het opgaan in al die dingen die gelukt waren. En hoe geweldig het wel niet zou zijn als ik nu een foto zou trekken van mijn kaartje maar dan met een “T” eraan geplakt. En dat ik graag iets wilde zeggen over hoe weinig ik (en ik vermoed velen onder ons) zo weinig aandacht heb voor alles wat gelukt is. Het is vaak toch zo veel makkelijker om te zien wat er allemaal niet gelukt is. Of wat er beter kan. Manlief die heel dit proces enkel van de buitenkant zag keek eens bedenkelijk en vroeg zich luidop af wat die “T” daar dan deed.

 

veel gelukT wenskaart

 

Dus wat ik eigenlijk wilde doen is een warme oproep om stil te staan bij al die kleine dingen die vandaag wel gelukt zijn. Als dat nog niet gelukt was tenminste…

En dan maak ik me nu een lekker warm en kruidig theetje en kruip ik bij mijn kabouter onder de paddestoelen… Misschien dat ik morgen nog een kaboutervriendje teken.

Fijne avond iedereen!Categorie: inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *